Насловна Вијести Међусобна подршка снабдијевању производима битним за грађанство

Међусобна подршка снабдијевању производима битним за грађанство

214
0

Премијери Србије Ана Брнабић и Републике Српске Радован Вишковић договорили су у Београду даљу координацију у реализацији заједничких пројеката и међусобну подршку по питању снабдијевања тржишта неопходним производима битних за грађанство.

На радном ручку Брнабићеве и Вишковића у згради Владе Србије, разматране су теме у вези са енергетиком, снабдијевањем тржишта прехрамбеним производима и конкретним заједничким пројектима са Републиком Српском.

Брнабићева је истакла да је снабдијевање енергентима питање од посебног интереса како за Србију, тако и за регион и оцијенила да је неопходно остварити заједнички, регионални приступ, како би се осигурали неопходни енергенти за предстојећу зиму, саопштено је из Владе Србије.

Она је навела да је иницијатива „Отворени Балкан“ добра платформа за рјешавање овог питања у интересу читавог региона.

У овом тренутку, према ријечима Брнабићеве, у току је више виталних пројеката, на којима Србија и Република Српска раде заједно, од којих су најзначајнији они у области енергетике и инфраструктуре.

Вишковић је навео да Република Српска настоји да осигура све неопходне ресурсе потребне за зиму у свјетлу актуелне ситуације на свјетском тржишту.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПотписан уговор о реконструкцији крова на средњошколском центру “Пале”
Сљедећи текстНаредних дана сунчано уз пораст температуре