Насловна Најновије Министар Шулић посјетио Романију- „Црвене стијене“ освајају туристе и ван Европе

Министар Шулић посјетио Романију- „Црвене стијене“ освајају туристе и ван Европе

485
0

Министар туризма у Влади Републике Српске, господин Денис Шулић посјетио је данас Планинарско друштво „Гласинац“ на Романији и споменик природе „Црвене стијене“, те осјетио чари Виа ферате „Соколов пут“, након чега је са представницима дршутва разговарао о даљим туристичким активностима на Романији, од којих је и нова ферата која би требала бити завршена до краја октобра.

  • Овим путем на иновативнији начин презентујем шта то Република Српска има од туристичких потенцијала, те додатно приближимо ову туристичку понуду како грађанима Српске тако и региона, Европе и свијета који ће доћи у РС да испробају овај авантуристички туризам.

Шулић је овом приликом истакао да Република Српска има три специфичне  предности: нетакнута природа, добри људи и одлична гастрономска понуда.

  • Све то имамо овдје на Сокоцу. Док је прије неколико дана била група међународих туриста, данас се очекују гости из Руске Федерације, што је показатељ да је ова локација већ препознатљива дестинација. Тако да ресорно министарство и Влада РС пружају пуну подршку. Ми смо недавно на НСРС имали Закон о угоститељству како би се додатно унаприједио рад туристичких организација и људи из области туризма али и кроз пројекте помогао развој овог вида туризма– навео је министар Шулић.

Испред Планинарског друштва „Гласинац“ Мирослав Дивчић је истакао да су посљедњих пар година „Црвене стијене“ постале атракција за посјетиоце.

  • У плану је изградња и нове Виа ферате кроз исти пројекат који је и 2020. године изведен. Остао је један дио средстава које смо успјели да релоцирамо за нову под називом“ Црна стијена“  коју планирамо изградити до краја октобра, јер се Соколов пут показао као оправдана инвестиција– закључио је Дивчић.
ИЗВОРинфо центар соколац
Претходни текстИ сутра сунчано и топло
Сљедећи текстВишковић: Од понедјељка подношење захтјева за борачки додатак