Насловна Магазин Спорт Мијаиловићу признање из Фоче за учешће на „Фудбал френдсу“

Мијаиловићу признање из Фоче за учешће на „Фудбал френдсу“

209
0

Витрине Фудбалског клуба „Црвена звезда“, уз бројне трофеје са домаће и међународне фудбалске сцене, од данас краси и захвалница општине Фоча коју је предсједнику клуба Светозару Мијаиловићу уручио начелник ове општине Милан Вукадиновић у знак захвалности за непрекидно учешће „Звездиних“ омладинаца на турниру „Фудбал френдс“ у Фочи.

Након пријема у просторијама „Црвене звезде“ у Београду, Вукадиновић је изјавио Срни да је то једини клуб који је, уз домаћу „Сутјеску“, учествовао на свих 15 турнира на стадиону крај Ћехотине.

„Одлучили смо да на овај начин из Београда кренемо послије двије године паузе да промовишемо Међународни омладински турнир `Фудбал френдс` чије ће 16. издање бити одржано посљедњег викенда јула. Предсједнику `Црвене звезде` Светозару Мијаиловићу уручили смо захвалницу као мали знак пажње и позвали их да и ове године дођу у Фочу да заједно промовишемо спорт, дружење и младост, све оно најбоље што Фоча може да понуди“, рекао је Вукадиновић.

Он је додао да је током протеклих 15 година било част и задовољство бити у континуитету домаћин великом броју клубова из свијета и региона, а посебно „Црвеној звезди“ која има велики број поштовалаца у Фочи и околини.

Вукадиновић је изразио увјерење да ће Фоча и ове године бити одличан домаћин.

Предсједник „Црвене звезде“ Светозар Мијаиловић рекао је Срни да тај клуб придаје важност не само елитним такмичењима у којима учествује, већ да настоји да успостави сарадњу посебно у млађим селекцијама са клубовима и градовима у којима се његује фудбал.

„Велика традиција која је успостављена у Фочи је значајна не само по томе што се игра фудбал, већ и по томе што се младићи друже, склапају се пријатељства, а многи са тог турнира постали су и значајни играчи на нашој и европској сцени. То је подстицај за сваког младог момка који дође на такав престижни турнир“, каже Мијаиловић.

Он истиче да им је битно да њихови млади играчи стичу искуства у срединама у којима „Звезда“ има велики број присталица, што је, како наводи, на неки начин враћање дуга људима који могу да виде „Звездин“ дрес у свом граду.

„У Фочи има много присталица нашег клуба и на тај начин се и клуб афирмише, а с друге стране и наши навијачи знају да се на овај начин мисли на њих. `Звезда` ће наставити да долази у Фочу и жели да одржава, негује и проширује та пријатељства која се годинама стичу. Верујем да ће данашњом посетом начелника Фоче почети озбиљнија сарадња и на стручном и плану. Наша омладинска школа има шта да понуди многим срединама, искуства из `Звездине` школе могу користити стручњаци који ће радити са децом у Фочи“, рекао је Мијаиловић.

Предсједник најтрофејнијег српског клуба захвалио је Вукадиновићу на признању за које је навео да ће додатно продубити сарадњу „Звезде“ и Фоче.

Уз општину Фоча, организатор „Фудбал френдса“ је истоимена асоцијација из Београда, чији предсједник Зоран Аврамовић најављује да се и ове године може очекивати срдачан сусрет пријатеља лопте.

„Најважније је да се у Фочи наставља тај пројекат у којем град показује срдачност и остаје оно што је увијек био- важан центар омладинског фудбала у овом дијелу Европе. И ове године имаћемо лијепу причу на нашем округлом столу под називом `Фудбал- мост пријатељства`, промовисаћемо и монографију под тим називом“, навео је Аврамовић.

Он је додао да је данашњи чин у Фудбалском клубу „Црвена звезда“ показао да у Београду знају за турнир у Фочи и да га поштују.

„Начин на који је Мијаиловић дочекао Вукадиновића показује да је Фоча урадила много, да је било лијепих протеклих 17 година заједничке пловидбе и надам се да ће она трајати и даље“, рекао је Аврамовић.

Након двије године паузе због епидемије вируса корона, пријатељи лопте окупиће се овог љета 16. пут у Фочи.

Међународни омладински турнир „Фудбал френдс“ биће одржан на Градском стадиону од 29. до 31. јула, а учествоваће осам екипа узраста до 17 година из Србије, Хрватске, Црне Горе, Македоније, Републике Српске и Федерације Би.

Мрежа фудбалских пријатеља сваке године се шири, па ће тако уз досадашње учеснике „Црвену звезду“, „Војводину“, „Ријеку“, „Жељезничар“ и „Сутјеску“ први пут наступити „Академија Пандев“ из Струмице и бањалучки „Борац“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстКоначна ранг листа за додјелу стипендија за школску 2021/2022. годину
Сљедећи текстСутра претежно облачно, дневна температура у благом порасту