Насловна Најновије Могућа поледица у вишим предјелима

Могућа поледица у вишим предјелима

124
0

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос је потребан опрез због могуће поледице на путевима у вишим планинским предјелима, а магла мјестимично смањује видљивост, посебно у Посавини и Подрињу, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице због рехабилитације коловоза, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Због радова на изградњи кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка, такође, је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Режим саобраћаја измијењен је и дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ због реконструкције коловоза, на петљи Јоховац због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, те на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, као и на дионици магистралног правца Руданка–Добој један ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два.

Режим саобраћаја измијењен је и на магистралном путу Соколац-Подроманија, на локалитету укрштања овог правца са Улицом Цара Лазара, на Сокоцу, те на дионици Челинац-Котор Варош и Челинац-Укрина.

Измијењен је режим саобраћаја и на дионици регионалног пута Приједор три-ентитетска граница /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко наведеног правца током експлоатације рудника Љубија.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац-Горња Вијака један-Горња Вијака два-Разбој, Разбој-Тедин Хан и Тедин Хан-Теслић због чега је и даље на снази измјена режима саобраћаја.

Получасовне обуставе саобраћаја због деминирања терена на снази су на дионици регионалног пута Поље-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, град Дервента, од 8.00 до 15.00 часова.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи /на самој линији разграничења/, те на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ спорије се због радова саобраћа на дионици ауто-пута Зеница сјевер-Зеница југ, као и на магистралном путу Живинице-Ступари /Ђурђевик/.

На магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф због радова у тунелу Скела током дана у функцији је једна коловозна трака, док се у ноћним часовима саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРртвис
Претходни текстРС: Рођено 14 беба – по седам дјевојчица и дјечака
Сљедећи текстДанас суво и хладно