Насловна Најновије Мокри коловози, смањена видљивост

Мокри коловози, смањена видљивост

92
0

У већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ /ФБиХ/, вози се по влажним или мокрим коловозима, а на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, због магле или ниске облачности смањена је видљивост.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске, упозоравају и на повећану опасност од одрона камења на коловоз, као и на повремено јаке ударе вјетра Апелујемо на возаче да возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде тренутним условима на путу.

На граничним прелазима Градишка, Градина, Велика Кладуша и Изачић појачан је интезитет саобраћаја на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазима за сада нема дужих задржавања.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај ће се одвијати успорено, једном траком. На истом правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Због радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, привремено се обуставља саобраћај на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

Саобраћај је због одрона потпуно обустављен на дионици регионалног пута Водице-Горњи Подградци.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола- Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака због активираних клизишта.

На регионалном путу Прибој-граница Републике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

Забрањен је саобраћај за теретна возила тежа од 12 тона на регионалном путу ентитетска граница Подкозара-Чајниче-граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

У ФБиХ радови су у току на путевима Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост.

Редовно одржавање расвјете у тунелу Чакловићи на магистралном путу Тузла-Калесија, врши се у ноћним часовима, од 23.00 до 5.00 часова, а за то вријеме возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

ИЗВОРСрна, АМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстЧитање Божићне поруке у Сарајеву
Сљедећи текстСрпска богатија за 40 беба