Насловна Најновије Мјестимично влажни коловози, могућа поледица

Мјестимично влажни коловози, могућа поледица

78
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, одвија редовно по сувим и мјестимично влажним коловозима, а због ниске температуре могући су наиласци на поледицу у вишим предјелима и преко планинских превоја, те преко мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске скрећу пажњу на повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима и возачима савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због опасности од новог одрона и даље је обустављен саобраћај на регионалном путу Мраковица – Горњи Подградци, на дионици Водице – Горњи Подградци.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Рача – Бијељина, у рејону Балатуна, због радова се саобраћа успорено, једном траком.

На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због радова бушења и минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ у мјесту Костајница, град Добој, привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој – Модрича, у мјесту Костајница.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Годе /Метаљка/.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на магистралном путу дионица Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици Кључ – Сански Мост у ФБиХ због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде – Витина и Чевљановићи – Нишићи, а на мјестима радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација М.Јаковљевић
Претходни текстДанас претежно сунчано
Сљедећи текстУ Српској рођено још 12 беба