Насловна Вијести Сервисне информације Мјестимично влажни коловози, опасност од одрона

Мјестимично влажни коловози, опасност од одрона

112
0

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, саобраћај се одвија по мјестимично влажним коловозима, а из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске упозоравају на опасност од одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке.

Возачима из АМС савјетују опрезну вожњу, уз обавезно посједовање зимске опреме.

Повећана је опасност од одрона на путним правцима Црна Ријека – Мркоњић Град, Рогољи – Млиништа, Језеро – Ново Село, Карановац – Кнежево – Угар, Сарајево – Фоча, Вишеград – Вардиште и Добро Поље – Миљевина.

Слабије магле има на путним правцима Рибница – Бановићи и Шићки Брод – Кладањ – Власеница.

На магистралном путу Рача – Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћа се успорено једном траком, а због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила на тој дионици, неопходна је опрезна вожња.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице у току су минерски радови због чега се обуставља саобраћај од 7.00 до 16.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

Ради укључивања и искључивања механизације, ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка – Добој.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка, такође је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На регионалном путу Прибој – граница Репбулике Српске/ФБиХ /Шибошница/, дионица Мачковац – Пипери, забрањен је саобраћај за теретна возила због оштећења моста у Мачковцу.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

На подручју ФБиХ због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су и радови на магистралним путевима Груде – Витина и Чевљановићи – Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћај се одвија наизмјенично једном траком.

Задржавања на граничним прелазима нису дужа од 30 минута. /крај/аб

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ /Подкозара/ – Чајниче – граница Републике Српске/Црне Горе /Метаљка/.

На дионици Кључ – Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови и на магистралним путевима Груде – Витина и Чевљановићи – Нишићи.

На граничном прелазу Градишка дуже се чека на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима нема дужих задржавања.

ИЗВОРСрна, фото илустрација Инфо центар Соколац
Претходни текстДанас облачно и суво
Сљедећи текстУ Српској рођено још 17 беба