Насловна Најновије Након Авдејевке, Украјинци би могли да изгубе још територија

Након Авдејевке, Украјинци би могли да изгубе још територија

120
0

Након Авдејевке, Украјина би могла да изгуби и друге територије, упозорава амерички телевизијски канал „Ен-Би-Си њуз“.

„Када једном почнете да губите територије и када морате да се повучете, можете наставити да их губите приличном брзином. Тренутно се украјинске снаге повлаче. За бригу је питање: Да ли ће успјети да се зауставе“ – наводи америки канал.

Бивши обавјештајни официр Оружаних снага САД Тони Шафер, сматра да је руска војска надвладала не само украјинске оружане снаге, већ и Сјеверноатлантску алијансу, која наставља да активно подржава Кијев.

„Руси су побиједили украјинску војску и НАТО, јер је НАТО све вријеме обезбјеђивао Украјини савјетнике. Готово је“ – наводи Шафер.

Он вјерује да никаква финансијска средства, неће помоћи Оружаним снагама Украјине да промјене ситуацију на бојном пољу и зауставе напредовање руске војске.

Како преносе информативн портали, коментатор америчке новинске агенције Асошијејтед прес Самја Кулаб, оцијенио је послије боравка у Кијеву, да је надмоћ руске артиљерије толика да може резултирати новим територијалним губицима Украјине.

„Заузимање добро утврђене Авдејевке је велика побједа Русије. Тај успјех сада омогућава руској војсци да развија офанзиву даље ка западу, где украјинске оружане снаге имају слабије одбрамбене позиције“ – закључује он.

ИЗВОРсрна, фото илустрација Jutarnji.hr
Претходни текстСутра претежно облачно, топло и вјетровито
Сљедећи текстПожар на Ченгић Вили, гори напуштени објекат