Насловна Најновије Настављена истрага о бруталном убиству у Добоју

Настављена истрага о бруталном убиству у Добоју

247
0
Настављена је истрага о бруталном убиству у Добоју, које је узнемирило јавност. Нови шок услиједио је након хапшења и једне малољетне особе, за коју полиција сумња да је помагала у извршењу злочина.
 
Саша Кулишић, кога је на свиреп начин убила супруга Андреа Кајганић уз помоћ младића Дражена Лазаревића, с којим је била у емотивној вези, данас је сахрањен.
 
Мјесто злочина у Добоју - Фото: РТРС

Мјесто злочина у Добоју / Фото: РТРС

Ухапшеној малољетници након испитивања , Основни суд у Добоју на захтјев Тужилаштва, одредио је једномјесечни притвор. Наводно, ријеч је о 14-годишњој кћерки убијеног Кулишића,која је мајци и њеном љубавнику била саучесник у убиству.

– Полицијски службеници ПУ Добој 31. јануара лишили су слободе једно малољетно лице због основа сумње да је извршило кривично дјело тешко убиство из члана 125. Кривичног законика Срске, а у вези са чланом 37. саизвршилаштво – рекла је портпарол ПУ Добој Драгана Дамјановић.

Да ли је малољетна кћерка убијеном Кулишићу, како се незванично сазнаје, сипала лијекове у лимунаду, да би га онеспособила и тако олакшала мајци и њеном помагачу да га убију, показаће истрага. Та информација додатно је узнемирила јавност, огорчену због бруталног убиства. Грађани кажу да дјецу није тешко изманипулисати.

Сам случај, кажу стручњаци, потврђује да се у породици дешавало нешто дисфункционално. Веома је битно утврдити околности које су претходиле злочину, профил људи који су га починили и мотиве. Починиоци овог тешког кривичног дјела имају карактеристике социопате и психопате, а такве знакове тешко је видјети „на прву“,сматра психолог и судски вјештак Александар Милић.

ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ ЗЛОЧИНА У ДОБОЈУ: Откривено шта је сипано Саши у  лимунаду - све је почело

– То је манипулација дјеце која се стављају на страну једног од родитеља, овај пута на страну мајке, да би је заштитили уништењем другог родитеља, који је њој представљен као пријетећа особа. То не значи да дјевојчица исто није у потреби да се вјештачи, да се види њен профил – истакао је Милић.

Полиција је и данас на терену тражила доказе тешког убиства, међу којима и нож, којим је убијен Кулишић. Сви детаљи који су до сада познати јавности, указују на чињеницу да је злочин, из неког мотива, планиран, каже струка.

– Мотив за овако бруталан злочин? Ја лично по ономе што знам, мислим да су то  финансијска средства. Такав мотив, кад се на тај начин припрема, је сигурно далеко већи него рецимо превара у браку – рекао је директор Института безбједности Факултета безбједносних наука Бањалука, Саша Мићин.Andrea Kajganić koja je s ljubavnikom ubila svog muža bit će prva žena u  BiH osuđena na doživotni zatvor!? - Posušje.infoТоком дана Андреа Кајганић и Дражен Лазаревић, саслушавани су у тужилаштву. Из Окружног јавног тужилаштва потврђено је да ће затражити да им суд одреди притвор.

ИЗВОРСрна, фото илустрација Срна, РТРС, С.Пашалић
Претходни текстПатријарха Порфирија брине српска неслога око Косова
Сљедећи текстКомпаније Бинго и Нелт даровале 10.000 КМ организацији СОС дјечија села у БиХ (Видео)