Насловна Најновије Начелник Божовић: “И ове године наша Општина финансијски подржава одлазак дјеце у...

Начелник Божовић: “И ове године наша Општина финансијски подржава одлазак дјеце у школу у природи”

64
0

Општина Источна Илиџа и ове године финансијски ће помоћи одлазак ученика петих разреда у школу у природи, договорено је данас на састанку начелника Маринка Божовића са директорима основних школа из Источне Илиџе.

Према ријечима директора који су присуствовали данашњем састанку, трошкови школе у природи износе 430 КМ по дјетету, а свака подршка родитељима је добродошла.

Начелник Божовић је информисао присутне да ће Општина Источна Илиџа уплатити по 100 КМ за свако дијете које ће боравити у школи у природи, те тиме смањити трошкове родитеља на 330 КМ. Новац ће се уплаћивати на рачуне школа, а укупан износ који ће бити уплаћен школама износи 15.000 КМ, од тога 2.500 КМ за 25 ученика ЈУ ОШ „Алекса Шантић“, 8.400 КМ за 84 ученика ЈУ ОШ „Петар Петровић Његош“ те 4.100 КМ за 41 ученика ЈУ ОШ „Јован Дучић“.

Општина Источна Илиџа и прошле године је финансијски подржала одлазак дјеце у школу у природи у износу од 15.000 КМ, а према ријечима начелника Божовића, ова пракса ће се наставити и у будућности.

ИЗВОРОпштина Источна Илиџа
Претходни текстМорбилима заражено 40 лица, највише у Бијељини и Бањалуци
Сљедећи текстАграрни фонд Источно Сарајево: бесплатни сјеменски пакети за пољопривреднике из Источног Сарајева