Насловна Најновије На академији у Источној Илиџи одата почаст убијеним у Београду

На академији у Источној Илиџи одата почаст убијеним у Београду

173
0

На почетку академије поводом Ђурђевдана – славе и Дана општине Источна Илиџа вечерас је одата почаст убијеној дјеци и раднику обезбјеђења у школи у Београду.

Начелник општине Источна Илиџа Маринко Божовић је ожалошћеним породицама у Србији изјавио саучешће.

Божовић је рекао новинарима да ове године славу дочекују у специфичним условима, тужним због трагичних догађаја у матици Србији.

Он је истакао да су поносни на све резултате које су постигли између двије славе, али да је брига о људима свих генерација најбитнија.

Божовић је навео да Источна Илиџа предњачи по свом развоју на подручју Сарајевско-романијске регије, од изградње саобраћајница, откупа земљишта за изградњу спортских садржаја, планирања изградње јавних објеката, наставка активности које ће довести до изградње административног центра општине.

Према његовим ријечима, на подручју општине стварају предуслове да њихови спортисти и спортски колективи имају много боље услове за рад.

Божовић је нагласио да су поносни на мјере које су реализовали у спровођењу пронаталитетне политике, субвенционисање вртића и специјализација докторима, суфинансирање матурских хаљина и ођела, а ове године су финансирали и одлазак ученика у школу природе.

“Општина помаже породицама са четворо и више дјеце, набавку уџбеника, а у наредном периоду ће све ово бити проширено”, навео је Божовић, који је становницима Источне Илиџе честитао славу Светога Ђорђа.

Он је нагласио да су данас додијелили признања заслужним појединцима и колективима, а највеће општинско признање Повељу општине Источна Илиџа добио је Ранко Скакавац за свој хумани рад у протеклих неколико деценија.

Божовић је рекао да је Плакету општине подстхумно добила доктор Бранка Семиз, плакету је добила и доктор Биљана Тушевљак, захвалницу припадници Цивилне заштите Републике Српске који су показали храброст приликом земљотреса у Турској и васпитачице три вртића са подручја ове локалне заједнице.

Предсједник Скупштине општине Источна Илиџа Раде Ћосовић истакао је Скупштина једногласно донијела одлуку о дођели признања најзаслужнијим колективима и појединцима.

“То су награде и признања за дужи низ година активизма и професионалног и стручног рада”, навео је он.

Добитник највећег општинског признања Ранко Скакавац истакао је да је то велика част и одговорност и да ова повеља није само његова већ стотине људи који су били укључени у многе активности које су заједно проводили.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНаредна три дана сахране убијених у Београду и Младеновцу
Сљедећи текстПриведен дјечак који је пријетио да ће поновити злочин из београдске школе