Насловна Најновије На Европском првенству у Требињу млади одбојкаши из шест земаља

На Европском првенству у Требињу млади одбојкаши из шест земаља

166
0

Отворено европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година у Требињу окупило је око 350 такмичара из шест земаља, рекла је данас Срни Милица Аџић, маркетинг менаџер требињског „Града Сунца“, у којем се одржава првенство.

Првенство, чији је промотер најбоља одбојкашица свијета Билећанка Тијана Бошковић, траје од 21. до 27. маја, а Аџићева је за сутра у 20.00 часова најавила званично свечано отварање такмичења у Колосеуму тог туристичко-рекреативног комплекса.

„На првенству учествују дјеца из Републике Српске, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Чешке и Молдавије“, рекла је Аџићева и истакла да је веома значајно и за Требиње, и за Републику Српску одржавање тако значајних европских спортских и догађаја у области културе.

Она је позвала све који воле спорт и одбојку да дођу и уживају на утакмицама у затвореној спортској дворани и на отвореним теренима „Града Сунца, те истакла да је за ученике школа организован и бесплатан превоз.

Републику Српску ће, према ранијим најавама организатора, на том такмичењу представљати екипе из Љубиња и Градишке у женској и Љубиња и Модриче у мушкој конкуренцији.

Европско првенство у одбојци за ученике и ученице до 18 година одржава се под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, а према ранијим најавама, репрезентација Српске наступиће под својим именом, химном, заставом и међународном скраћеницом коју су прихватиле Међународна и Европска федерација школског спорта.

Домаћини првенства су Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске и град Требиње.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПросјечна априлска плата 1.265 KM
Сљедећи текстОбиљежена крсна слава манастира у у Добрунској Ријеци