Насловна Најновије На Палама данас инклузивне спортске игре

На Палама данас инклузивне спортске игре

243
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман, отвориће данас на Палама фестивал „Инклузив фјужн фиеста“, који организују град Источно Сарајево, Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ и Специјална олимпијада БиХ у сарадњи са Популационим фондом УН.

Овај догађај окупиће инклузивне екипе из седам градова Републике Српске и БиХ на спортским играма, које ће бити одржане у спортској дворани „Пеки“ са почетком у 12.00 часова.

Циљ организације овог догађаја јесте да се, путем културе, умјетности и спорта, покаже разноликост младих људи у БиХ и богатство које ова фузија ствара. Догађај подразумијева реализацију спортских активности у које су укључене особе са инвалидитетом из седам градова који учествују у пројекту.

„Инклузивне игре за разбијање баријера и појачавање гласова“ једна су од активности које се реализују у оквиру пројекта „Мувинг Ап Клоусер“ /Moving Up Closer/.

Популацијски фонд УН-а у 2023. години имплементира цијели сет активности у оквиру пројекта на локалном нивоу усмјерених примарно ка младима и њиховом учешћу у процесима доношења одлука, промовисању толеранције, сарадње и превенцији говора мржње, уз подршку УН фонда за изградњу мира (UN Peacebuilding Fund) и Италијанске амбасаде у БиХ.

ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстКод Имотског погинула два младића од 17 и 20 година
Сљедећи текстВучић расписао парламентарне изборе за 17. децембар