Насловна Најновије На Палама обиљежен Дан планете Земље

На Палама обиљежен Дан планете Земље

106
0

Више од 100 ученика са Пала синоћ је пригодним програмом обиљежило Дан планете Земље.

Манифестацију је организовао Еко-тима Основне школе „Србија“ Пале и Планинарско-еколошко друштво „Романија“.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да Планинарско-еколошко друштво „Романија“ и еко-тим Основне школе „Србија“ показују и његују однос према природи кроз многе активности.

„Ако његујемо туристичке потенцијале онда се морамо посебно односити према нашој околини, планинским предјелима као што су Требевић, Романија и Јахорина“, рекао је Југовић.

Он је најавио да ће Општинска управа подржати основне школе „Пале“, „Србија“, „Мокро“ и Средњошколски центар Пале у организовању екскурзије и школе у природи.

Предсједник Планинарско-еколошко друштва „Романија“ Радоје Војводић истакао је да манифестацију поводом Дана планете Земље организују већ 2О година у сарадњи са школама.

Војводић је нагласио да се не може утицати на пјешчану олују и поплаве, али се може повећати свијест људи о животној средини и природним богатствима.

Члан еколошке секције Основне школе „Србија“ Пале Даница Станишић истакла је да је овогодишња манифестација хуманитарног карактера и да ће сав прикупљени новац бити усмјерен за финансирање одласка ученика деветог разреда на екскурзију и школе у природи за ученике петог разреда.

Дан планете Земље обиљежава се 22. априла и има за циљ да повећа свијест људи о угрожености животне средине и да се ангажује што шира јавност.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрпска богатија за још 23 бебе
Сљедећи текстУбијеним радницима РТС-а одата почаст код споменика “Зашто?“