Насловна Најновије Није подржан извјештај о раду Савјета министара за 2022. годину

Није подржан извјештај о раду Савјета министара за 2022. годину

189
0

Комисија за спољне послове Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ није подржала извјештај о раду Савјета министара за 2022. годину, у дијелу који се односи на рад Министарства иностраних послова у Савјету министара.

У наставку сједнице Уставноправне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ подржан је, у другој комисијској фази и без усвојених амандмана, коригован текст Приједлога закона о слободи приступа информацијама на нивоу институција БиХ, чији је предлагач Савјет министара, саопштено је из парламента БиХ.

Уставноправна комисија подржала је, у другој комисијској фази и уз један усвојени амандман, Приједлог закона о измјени Закона о раду у институцијама БиХ, којег су по скраћеном поступку предложили Предраг Којовић, Сабина Ћудић и Аида Баручија из Клуба посланика Наша странка – БХИ КФ.

Комисија је утврдила усклађеност са Уставом БиХ и правним системом БиХ, те подржала принципе коригованог текста Приједлога допуне Пословника Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, чији је предлагач Миа Карамехић Абазовић из Клуба посланика Народ и правда. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстМинистарство финансија БиХ незаконитим путем дозначило средства Министарству одбране; Кошарац: Ово је опасан преседан
Сљедећи текстМаск представио нови лого Твитера