Насловна Најновије Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили план капиталних улагања за 2024. годину

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили план капиталних улагања за 2024. годину

121
0

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су план капиталних улагања за 2024. годину у износу од 5.163.000 КМ.

Планирано је да средства буду уложена у реконструкцију и асфалтирање локалних и некатегорисаних путева и улица, изградњу и реконструкцију јавне расвјете, уређење пословно-индустријске зоне у Узамници, те реконструкцију и санацију водоводне и канализационе мреже на подручју општине.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је у плану капиталних улагања наведен велики број радова изградње и реконструкције водоводне и канализационе мреже, асфалтирања локалних, некатегорисаних путева.

„Донијели смо одлуку којом се спортским клубовима додјељује 30 одсто средстава предвиђених за спорт, с обзиром да је јавни позив за финансирање спортских клубова у току, а да је новац потребан одређеним клубовима који су кренули са такмичењима“, истакао је Ђуревић.

Он је напоменуо да су именовани чланови управних одбора у јавним установама и предузећима.

Предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац рекао је да је у 2024. години општина Вишеград планирала реконструкцију и асфалтирање локалних и некатегорисаних путева, за шта ће уложити око 2.655.000 КМ.

„Потрудили смо се да свим мјесним заједницама помогнемо да живе нормалним животом, да имају инфраструктуру, струју, воду и асфалт. Учинићемо све да унаприједимо живот у општини Вишеград“, истакао је Баранац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрекинут штрајк у соколачком вртићу, наставак рада у понедјељак
Сљедећи текстСрбија „потопила“ и Црну Гору – са Американцима за олимпијску визу