Насловна Најновије „Она се не налази на овом подручју“ Послије 27 часова ОБУСТАВЉЕНА ПОТРАГА...

„Она се не налази на овом подручју“ Послије 27 часова ОБУСТАВЉЕНА ПОТРАГА ЗА ДАНКОМ ИЛИЋ, огласила се полиција

204
0

Полиција наставља интензиван оперативан рад у циљу утврђивања свих чињеница и околности у вези са нестанком дјетета, о чему ће јавност бити благовремено обавијештена.

Током протеклих 27 часова, у потрази за Данком Илић, чији је нестанак јуче пријављен, учествовало је више од 500 припадника Министарства унутрашњих послова – Жандармерија, полиција опште надлежности, Управа криминалистичке полиције, Управа за технику, Хеликоптерска јединица, Сектор за ванредне ситуације, Управа саобраћајне полиције, Полицијска управа у Бору, као и Горска служба спасавања и чланови добровољног ватрогасног друштва.

Како је нестала Данка Илић?

Данас је објављено и сазнање да полиција у истрази провјерава приватни живот породице. То је неопходно и због чињенице да су околности нестанка Данке Илић и даље нејасни.

– Живимо у Бору. Довела сам их (у Бањско поље) да се мало истрче и прошетају. Моји су поријеклом одавде и као дијете сам ту често боравила. Док сам се окренула, није је било. Она још нема двије године, у мају ће их напунити. Не говори још. Звала сам је, дозивала, није ми се одазвала. Ту у близини има једна шумица. Молим Бога да је што прије нађемо – рекла је Данкина мајка.

Милан Илић, дјед нестале Данке, испричао је шта он зна о моменту нестанка:

– Супруга мог сина је била са дјецом у појати свог оца. Он је мене позвао. Тако смо сазнали. Данка је златно дијете, мирно, ћутљиво, добро дијете које може да приђе свакоме, неће да одбије, не дрчи се.

Околности нестанка Данке Илић отварају бројна питања: како је дкевојчица која тек у мају пуни двоке године нестала тако брзо? Ако јесте, како је још брже умакла потрази на стотине полицајаца и спасилаца? Да ли постоји могућност да ју је неко намамио, одвео на превару, киднаповао?

Милан Илић, дјед нестале дјевојчице, данас је изјавио да почиње да сумња да је Данка Илић киднапована. С друге стране, детектив Миле Новаковић каже да му је то непојмљиво.

– Не могу да вјерујем да би било могуће да неко отме тако мало дијете, поготово у неком забаченом селу. Сазнаће се већ данас или кроз неколико дана шта стоји иза тога. Дијете од двије године не може тако лако да се удаљи од куће, они (спасиоци) су вјероватно проверили та критична мјеста, рупе, бунаре и остало – каже Новаковић.

Први пут активиран “Амбер алерт” у Србији, родитељи моле за помоћ

Данка Илић (2) је нестала у уторак 26. марта, око 13 часова, у приградском насељу Бањско поље код Бора. Потрага за дјевојчицом и даље траје, а како су навели из полиције, акција је трајала читаву ноћ.

Како је рекла мајка дјевојчице, она је била са сином у Бањском пољу када је дјевојчица нестала.

На терену су полиција, ватрогасци и добровољно спасилачко друштво. Акцији су се прикључили и грађани Бора, пријатељи и породица нестале дјевојчице.

Због нестанка Данке Илић (2) синоћ се по први пут у Србији активирао систем популарно назван “амбер алерт”, званичног назива “Пронађи ме”, којим се јавност хитно обавијештава о нестанку дјетета.

– Данка Илић, старости 2 године нестала око 13.45 у Бору, смеђе косе, висина 85 центиметара, носи маслинасту јакну, љубичасте панталоне – гласила је СМС порука, а Игор Јурић је касније објаснио због чега нису сви грађани истовремено добили поруку, пише Блиц.

Родитељи дјевојчице апелују на све који имају било какву информацију или виде негдје Данку да обавијесте полицију или да се јаве на број телефона 065-28-16-041.

 

 

 

 

ИЗВОРsrpskainfo
Претходни текстВидовић: У току удар на комплетан привредни систем Српске који неће успјети
Сљедећи текстДодик: Шта мислимо о наметањима, могу сви заједно да гледају сутра у директном преносу