Насловна Најновије Оптужница против Зељковића и осталих враћена на допуну

Оптужница против Зељковића и осталих враћена на допуну

206
0

Окружни суд у Бањалуци вратио је на дораду оптужницу против Бранислава Зељковића, бившег директора Института за јавно здравство Републике Српске, те осталих осумњичених у предмету корона уговори.

– Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Окружног суда Бањалука је у предмету који се води против осумњичених Б. З, С. Б, С. Ц, С. М. и Д. Д, након испитивања оптужнице Републичког јавног тужилаштва, утврдило да не садржи све што је потребно у складу са Законом о кривичном поступку Републике Српске, због чега је оптужница враћена са позивом тужиоцу да је исправи и допуни – наводи се у саопштењу Окружног суда Бањалука.

Републичко јавно тужилаштво подигло је раније оптужницу против Зељковића и још четири особе, која их терети за злоупотребе при набавкама у периоду пандемије.

Осим Зељковића, Републичко јавно тужилаштво терети директоре фирми „Проконтрол“ из Бањалуке Славка Бојића и „Промединг“ из Лакташа Драгана Дубравца, те власника Туристичке агенције „Травел фор фан“ Сашу Марковића. Оптужницом је обухваћен и Сани Црљић, бивши директор бањалучке Фирме „Синекс лабораторија“.

Претходни текстНавршава се 22 године од петооктобарских промјена
Сљедећи текстМилункa Савић (1890-1973)