Насловна Најновије Падавине постају проблематичне на сјеверозападу Српске (ФОТО)

Падавине постају проблематичне на сјеверозападу Српске (ФОТО)

151
0

На магистрални пут Козарска Дубица – Приједор излила се ријека Мљечаница, а због обилних кишних падавина надошла је ријечица Бињачка, као и канали у селима Дубичке Равни на подручју дубичке општине.

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић заједно са дежурним службама обилази терен како би се утврдиле све критичне тачке гдје би вода, усљед обилних падавина, могла угрозити становништво и њихову имовину.

Најкритичнија тачка је на насипу код Бињачке у градском подручју, гдје су ангажоване надлежне службе и механизација како би се реаговало и спријечило угрожавање домаћинстава – рекао је Рељић.

Он је позвао становнике да из подрума ствари премјесте на виши ниво и да слиједе инструкције надлежних служби које су у приправности.

Рељић је рекао да је превелика количина воде и да без обзира што црпне пумпе раде у пуном капацитету, постоји опасност од воде.

Он је нагласио да су све службе на терену, те да се ситуација прати и да ће у случају потреба засједати кризни штаб.

Рељић је додао да се за сада на путу према Приједору у мјесту Кнежица, као и у правцу Костајнице, саобраћај одвија једном коловозном траком.

Вода је прекрила половину саобраћајнице на путу према Градишци код Црначког моста, а у мјесту Орахова према Градишци пут је потпуно под водом.

Бујице су заплавиле саобраћајнице и дворишта у Добрљину и Кршљама, те у насељима Видорија, Рога и Урије на подручју општине Нови Град, а евидентиран је и одрон у насељу Грачани.

Воде има на коловозу на магистралном путу Нови Град – Приједор, као и на магистралном путу Нови Град – Костајница, навео је надлежни за послове цивилне заштите Нови Град Мирко Лукић.

Он је додао да је водостај ријеке Уне у порасту и износу 330 центиметара, што је више за око 50 центиметара него јутрос.

Водостај ријеке Сане у 15.00 часова износио је 350 центиметара, и даље је у порасту, а колектор је укључен у 12.00 часова.

Постављене су и двије пумпе у насељу Видорија.

Сједница општинског Штаба за ванредне ситуације заказана је за 18.00 часова.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстХиландар породици Петровић поклања 20.000 литара вина
Сљедећи текстЈубилеј „Просвјете“ – 120 година постојања