Насловна Најновије „Паљанска зима“ – ускоро почиње!

„Паљанска зима“ – ускоро почиње!

209
0

Програм манифестације „Паљанска зима“ подразумијева различите догађаје у организацији и изведби разних организација и удружења, а почиње са првим данима зиме.

„Централни догађај свакако је организовани дочек православне Нове године на Студентском тргу у Палама гдје очекујемо прави спектакл чувене Данице Црногорчевић, која је са задовољством прихватила позив да управо на романијском простору дочека Нову годину“, рекао је директор Туристичке организације Града Источно Сарајево Игор Иконић.

Он истиче да грађане и туристе поред дочека православне Нове године очекује богатство садржаја од којих такође истиче и концерт Драгане Мирковић, годишњи концерт КУД-а „Младост“, игре без граница и бројне друге догажаје за најмлађе, као и оне који се тичу традиције и његовања културе сјећања. Иконић такође истиче да ће програм „Паљанске зиме“ највероватније бити додатно обогаћен различитим активностима.

„Оно што у овом тренутку такође могу нагласити јесте да ћемо Студентски трг украсити на начин како то до сада никад није рађено и да ће све изгледати предивно и у празничном духу“, поручио је Иконић.

Тренутни програм „Паљанске зиме“ укључије Мотомразеве и додјелу пакетића, трку Деда Мразева и хуманитарни базар, јубиларни концерт- 70 година постојања КУД-а „Младост“, концерт, „Камерног хора Пале“, Дјечију Нову годину са поклонима, различите дјечије хорске, плесне и умјетничке приредбе, велику дјечију журку и игре без граница. Поред тога ту ће бити различити догађаји везани за Бадње вече, Дан Републике Српске, као и по први пут Богојављенско пливање за Часни крст у Николићима на ријеци Прачи.
 
Поред Туристичке организације Града Источно Сарајево, која је иницијатор „Паљанске зиме“ организатори су Општина Пале, Град Источно Сарајево, КСЦ „Пале“, ЈУ ДЦ „Буба Мара“, ЕЦ „Биг Бен“, КУД „Младост“, Мото клуб „Пале“, ПК „Орион“, Музички ансамбл „Пале“, Камерни хор „Пале“ и Парохија паљанска Српске православне цркве.
 
„Паљанска зима почиње 20.12.2023. и трајаће све до краја јануара 2024. године.

 

ИЗВОРТуристичка организација града Источно Сарајево / ФБ
Претходни текстМирза Делибашић – велики југословенски и европски ас
Сљедећи текстХуманитарац Максо и ове године прикупља новогодишње пакетиће