Насловна Најновије Подијељен 61 пакет сјеменског и садног материјала

Подијељен 61 пакет сјеменског и садног материјала

226
0

Представници Аграрног фонда Источно Сарајево уручили су данас пољопривредницима са подручја општине Соколац 61 пакет сјеменског материјала за прољећну сјетву на отвореном, те садног материјала за пластеничку производњу.

Директор Аграрног фонда Источно Сарајево Ивана Новаковић рекла је новинарима да су предност у расподјели имале породице погинулих бораца и ратних војних инвалида, лица из категорије са потешкоћама у развоју и инвалидитетом, вишечлане и породице лошег материјалног стања, као и самохрани родитељи.

Новаковићева је навела да пакети садрже по 20 килограма сјеменског кромпира, два килограма сјемена лука и ситна сјемена потребна за домаћинство.

Она је подсјетила да је прва подјела сјемена у организацији Аграрног фонда била током пандемије и показала је да је добродошла домаћинствима.

Новаковићева је рекла да је данашњом подјелом садног и сјеменског материјала завршен програм који је вид подршке економском оснаживању домаћинстава која се баве пољопривредом за своје потребе на подручју шест општина града Источно Сарајево.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОбавјештење о радном времену за предстојеће републичке празнике
Сљедећи текстКарађорђевићи на крунисању краља Чарлса