Насловна Најновије Поледица на свим влажним локалитетима

Поледица на свим влажним локалитетима

114
0
На путевима Републике Српске и Федерације БиХ због ниске температуре поледица је могућа на свим влажним локалитетима, посебно у вишим предјелима и преко планинских превоја, упозоравају из Ауто-мото савеза Републике Српске.

У усјецима су могући одрони, а у котлинама је мјестимично смањена видљивост због магле.На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта саобраћај одвија успорено, а постављена је привремена саобраћајна сигнализација.

Саобраћај се због одрона одвија отежано на магистралном путу Брод на Дрини-Шћепан Поље, гдје путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен, те на путевима Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи, и Укрина-Горња Вијака, гдје се саобраћа једном коловозном траком.

На путу Добро Поље-Миљевина долазиће до измјене у режиму саобраћаја због постављања расвјете у тунелу „Сијерачке стијене“, на путу Приједор-Козарац ради изградње ауто-пута Бањалука-Приједор, на путу Лапишница-Љубогошта због радова у тунелу „Чељиговићи“, у мјесту Горњи Подградци због оштећења моста преко ријеке Буковице, у мјесту Совјак због оштећења моста преко ријеке Јабланице.

Због извођења радова измијењен је режим саобраћаја и на путевима Градишка–Нова Топола–Клашнице, Клашнице 1-Нова Топола, Градишка-Нова Топола, Чатрња-Градишка, на петљама Јоховац и Руданка.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик-Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји. Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран-Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље-Доња Трнова-Главичице-Мезграја.

На путу Станић Ријека-Гранични прелаз Брод кретаће се вангабаритни терет, а возачи треба да возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за возила преко 10 тона на мосту Краља Александра у општини Рудо, на путу Бродар-Рудо, а за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на сат, за теретна возила преко 12,5 тона на путу Поље-Подновље, за возила преко 30 тона на надвожњаку на путу Клашнице 2-Шарговац у мјесту Трн, а за возила преко 16 тона на путу Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У Бањалуци од 8.00 до 17.00 часова долазиће до обуставе саобраћаја за сва возила у Улици краља Алекасандра Првог Карађорђевића, на мосту преко Широке ријеке у Раковцу према Мотикама, због уклањања старог и изградње новог моста, а биће измијењен режим саобраћаја у овој улици на дијелу од гаража „Павловић турса“ до раскрснице са Лијевчанском улицом.

На путевима у ФБиХ саобраћа се по сувом и мјестимично влажном коловозу. У јутарњим часовима на свим влажним локалитетима могућа је поледица, док је током дана, усљед пораста температуре, повећана опасност од одрона.

На магистралном путу Ливно-Шуица учестали су изласци дивљих коња на коловоз.

Спорије због радова током дана саобраћа се на путу Мостар-Столац, као и на скретању за Ораховицу на подручју Коњица.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања. 

 
 
ИЗВОРсрна
Претходни текстЈахорина игра за прво мјесто и Милоша Божовића
Сљедећи текстДанас сунчано, крајем дана наоблачење