Насловна Најновије Поледица у вишим предјелима, преко превоја и мостова

Поледица у вишим предјелима, преко превоја и мостова

96
0

Већина путева у Републици Српској и Федерацији БиХ је проходна, а због ниске јутарње температуре има поледице, посебно у вишим предјелима, преко планинских превоја, мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На појединим дионицама видљивост је смањена због магле, а на свим дионицама у усјецима учестали су одрони.

Из АМС возачима савјетују опрезну вожњу уз обавезно посједовање зимске опреме.

На магистралном путу Рача-Бијељина, у рејону Балатуна, због радова се саобраћа успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

Измијењен је режим саобраћаја због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице, и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један – Нова Топола.

Нови режим саобраћаја је и на споју магистралних путева Градишка – Нова Топола и Чатрња – Градишка због изградње кружне раскрснице.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу дионица Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-476 Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ на магистралном путу Ливно-Шуица чести су изласци дивљих коња на коловоз.

Учестали су одрони на путевима: Бихаћ-Србљани-Босанска Крупа, Турбе-Карановац, Сарајево-Фоча, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф и Бугојно-Купрес, као и на превојима Ростово /Нови Травник-Бугојно/ и Макљен /Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље/.

Због радова на мосту на улазу у Сански Мост из правца Кључа, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

У току су радови на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи, а на мјестима извођења радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНови Београд: Гори кинески тржни центар – 13 возила и 46 ватрогасаца гаси ватру
Сљедећи текстДанас постепено топлије