Насловна Најновије Посебна сједница НСРС сутра у подне – на дневном реду двије тачке

Посебна сједница НСРС сутра у подне – на дневном реду двије тачке

137
0

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске биће одржана сутра у 12.00 часова, одлучио је данас скупштински Колегијум.

Предсједник НСРС рекао је да ће се на дневном реду наћи двије тачке – Информација о закључцима НСРС од 17.2.2020 године, у оквиру које ће бити разматран закључак о позиву српском судији Уставног суда БиХ да поднесе оставку и Информација о закључку НСРС усвојене у 10.12.2020. године.

Стевандић је рекао да је у другој информацији ријеч о закључцима о повлачењу сагласности о раније пренесеним надлежностима – Оружане снаге БиХ, УИО.

– Будући да је рок одлуке истекао, поново ћемо разматрати закључак. Ови закључци остали би на снази, али би било укинуто временско ограничење и били би додатно оснажени – рекао је он.

Стевандић је рекао да се данашњој сједници Колегијума НСРС нису одазвали посланици СДС-а, без посебног образложења.

– Сви су гласали за дневни ред, да објединимо расправу о ове двије тачке, али смо се договорили да расправа буде по Пословнику, не само шефови клубова. Колеге из ПДП-а и Листе за правду и ред гласали су да и лидери странака говоре – рекао је он.

Стевандић је навео да изјава о питању имовине Српске, коју су чланови владајуће коалиције јуче потписали у Бањалуци, није на дневном реду.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКод лица из Сарајева пронађено 10 пакетића марихуане
Сљедећи текстЗавршена сједница Владе Србије, разматрана ситуација на КиМ