Насловна Најновије Почела зимска школа у сарадњи са универзитетом из Русије

Почела зимска школа у сарадњи са универзитетом из Русије

118
0

Свечано је отворена Међународна зимска школа у организацији руског Државног аграрног универзитета „Петра првог“ из Вороњежа и Универзитета у Источном Сарајеву, која се одржава у онлајн формату, а програмом су предвиђена предавања професора Економског факултета Брчко за 77 студената Економског факултета престижног руског универзитета.

Ово је седма зимска/љетна школа која потврђује да два партнерска универзитета већ традиционално успјешно сарађују приликом размјене знања и унапређења квалитета обуке будућих стручњака из различитих научних области, објављено је на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

До сада је у одржаним школама учествовало више од 700 студената и наставника оба јавна универзитета уживо и у онлајн формату.

Међународна зимска школа јуче је почела и трајаће до петка, 8. марта.

Свечаном отварању присуствовали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Марко Гутаљ, проректор за наставу Владимир Владичић, декан Економског факултета Брчко Срђан Лалић, као и представници Државног аграрног универзитета из Вороњежа, проректор за међународну сарадњу Андреј Измалков, проректор за науку Људмила Запорожцев, декан Економског факултета Александар Черних, као и шеф Одјељења за међународну сарадњу професор Татјана Лисак.

ИЗВОРсрна, фото Универзитет Источно Сарајево
Претходни текстДодик данас са Ердоганом, Лавровом и Орбаном
Сљедећи текстИзложба “Чаролија нити“ од 5. до 7. марта