Насловна Најновије Први резултати из Бијељине: Петровић остаје градоначелник

Први резултати из Бијељине: Петровић остаје градоначелник

106
0

Грађани Бијељине данас су гласали против опозива градоначелника Бијељине Љубише Петровића из СДС-а, показују подаци изборног штаба СДС-а.

На основу података у штабу СДС-а, обрађено је 73,77 бирачких мјеста, а против опозива Петровића гласало је 67,78% или 22.917 грађана уписаних у бирачки списак преноси БН.

Референдум у Бијељини успјешно је окончан и 183 бирачка мјеста су затворена, рекла је Срни предсједник Комисије за спровођења опозива градоначелника Дијана Савић Божић.

За опозив се изјаснило 31,51% или 10.658 грађана

Божићева је навела да је на појединим бирачким мјестима гласање било продужено за 20 до 30 минута због проблема са положајем гласачких кабина који је изазвао каснији почетак гласања или је гласање прекидано.

Након пребројавања гласова на бирачим мјестима, гласачки материјал ће из бирачких одбора бити довезен у спортску салу Основне школе “Вук Караџић”.

Из Народне коалиције “Покренимо Бијељину” најављена је конференција за новинаре у 21.00 час о теми резултата референдума о опозиву.

Грађани Бијељине на референдуму су одлучивали о опозиву градоначелника Љубише Петровића.

Референдум у Бијељини је први који се одржава у складу са новим Правилником о спровођењу опозива који је крајем прошле године донесен у Народној скупштини Републике Српске.

Опозив градоначелника, који је из СДС-а, покренуло је 25 одборника Скупштине града 8. фебруара, а подржавала га је широка Народна коалиција “Покренимо Бијељину”, предвођена СНСД-ом.

ИЗВОРСрна
Претходни текстЗатворена бирачка мјеста у Црној Гори, до 19.00 гласало мало више од 60 одсто грађана
Сљедећи текстКик бокс клуб “T-Combat Team” из Аустрије враћа се са три медаље