Насловна Најновије Премијера мини-серије ,,Дара из Јасеновца“ 9. јануара

Премијера мини-серије ,,Дара из Јасеновца“ 9. јануара

261
0

Премијера мини серије „Дара из Јасеновца“аутора Предрага Гаге Антонијевића биће 9. јануара, а приказаће сусрет сестре и брата, Даре и Буде, након спасавања из усташког концентрационог логора Јасеновца.

Серија има четири епизоде од којих је једна доснимљена, а остале су монтиране из снимљеног филмског материјала.

Антонијевић каже да се доснимљена епизода односи на сусрет Даре /Мирјана Kарановић/ и Буде /Марко Гверо/ 50 година касније.

„Епизода коју смо доснимавали се односи на сусрет Даре и Буде 50 година касније. Ми смо их оставили на крају филма, када их аутобус одвози из логора у некакву будућност. У серији ћемо видети каква је та будућност заправо била. Главни јунаци се срећу у Задарској `кристалној ноћи`, за време погрома над Србима“, каже Антонијевић за „Блиц“.

Он подсјећа да је доснимљена епизода рађена десетак дана у Црној Гори, између Бара и Рисна и оцјењује да је, прије свега, било веома емотивно.

„Прича је тешка сама по себи, а имали смо и ситуацију где смо морали да имамо неку реконструкцију паљења српских кућа у Задру, због хрватског дивљања против Срба у тој такозваној `кристалној ноћи`. Такве сцене је било тешко снимити“, каже он.

Истичући да је задовољан како је све испало јер није било лако дочарати такву ситуацију, он је захвалио становницима Рисна који су много помогли и који су их домаћински дочекали.

У серији младу Дару игра Биљана Чекић, а старију Дару тумачи Мирјана Kарановић.

За сценарио је била задужена Наташа Дракулић, а осим Биљане Чекић, Златана Видовића, Наташе Нинковић, Марка Јанкетића, Вука Kостића, Игора Ђорђевића, Бојана Жировића, Сандре Љубојевић, у серији играју и Тања Пјевац, Милош Лучић, Јадранка Мамић, Огњен Секулић, Жељко Радуновић, Душан Kовачевић, Горан Вујовић, Данило Челебић и Павле Богојевић.

Мини серија „Дара из Јасеновца“ Предрага Гаге Антонијевића премијерно ће бити приказана од 9. до 12. јануара на Суперстару са почетком у 21.00 час.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРањена двојица српских дјечака код Штрпца, пуцано из возила у покрету
Сљедећи текстПечење божићних заоблица (ВИДЕО)