Насловна Најновије Претреси у Сарајеву, Источном Новом Сарајеву, Палама и Источном Старом Граду

Претреси у Сарајеву, Источном Новом Сарајеву, Палама и Источном Старом Граду

743
0

Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ врше претресе пословних и стамбених објеката и покретних ствари на више локација на подручју Сарајева, Источног Новог Сарајева, Пала и Источног Старог Града, у оквиру акције „Сквер“ на разоткривању организованог криминала и других кривичних дјела.

Активности се спроводе због постојања основа сумње да је почињен организовани криминал, злоупотреба положаја или овлаштења, недозвољена трговина, фалсификовање исправе, превара, пореска утаја, примање награде или другог облика користи за трговину утицајем, давање награде или другог облика користи за трговину утицајем, помоћ учинитељу након извршеног кривичног дјела и прање новца, кривична дјела прописана Kривичним законом Федерације БиХ, саопштено је из Сипе.

Припадници Сипе ће упоредо са претресима пословних и стамбених објеката и покретних ствари, вршити и активности прописане Законом о спречавању прања новца и финансирању терористичких активности БиХ.

Претреси се врше по налогу Kантоналног суда у Сарајеву и под надзором Kантоналног тужилаштва Kантона Сарајево и у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске, МУП-а Kантона Сарајево и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

О коначном исходу оперативне акције „Сквер“, јавност ће бити информисана по завршетку планираних активности.

ИЗВОРсрна, фото D. S./Klix.ba
Претходни текстДанас претежно облачно, повремено киша и пљускови
Сљедећи текстРасписан конкурс за основце о теми “Моје Источно Сарајево“