Насловна Најновије Прихваћена иницијатива за поврат ПДВ-а на храну и опрему за бебе

Прихваћена иницијатива за поврат ПДВ-а на храну и опрему за бебе

146
0

Комисија за финансије и буџет Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, данас је у Сарајеву усвојила иницијативу посланика Мире Пекић и Бранислава Бореновића, за поврат ПДВ-а на храну и опрему за бебе.

Образлажући иницијативу Пекићева је рекла да је њоме предвиђено да Представнички дом обавеже Савјет министара да у року од 60 дана од њеног усвајања припреми приједлог измјена и допуна Закона о ПДВ-у којим би се омогућио поврат ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе коју може да оствари родитељ, односно старатељ дјетета у доби до двије године.

Храном и опремом за бебе за коју се може остварити поврат ПДВ-а, прецизирала је, сматрају се храна за бебе, пелене, креветац, колица, столица за храњење и ауто-сједалица.

Комисија је данас одгодила изјашњавање о Нацрту буџета Институције омбудсмана за људска права БиХ за 2024. годину.

К знању су примљени извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ о спроведеној ревизији учинка о теми “Активности институција БиХ на припреми и надзору над спровођењем планова интегритета” и финансијски извјештај Канцеларије за ревизију институција БиХ за период од 1. јануара до краја септембра текуће године.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУпућен захтјев за одређивање притвора Дебевецу и Мехмедагићу
Сљедећи текстПредстава “Новогодишња лева и десна чарапа” 26. децембра у Културном центру Источно Ново Сарајево