Насловна Најновије Пријава због неовлаштеног објављивања дописа суда у вези са оптужницом против Додика...

Пријава због неовлаштеног објављивања дописа суда у вези са оптужницом против Додика и Лукића

236
0

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић, поднио је Канцеларији дисциплинског тужиоца Високог судског и тужилачког савјета, пријаву против Н.Н. тужилаца и судија, ради неовлаштеног објављивања дописа Суда БиХ, у вези са оптужницом против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића.

Пријава се односи на достављање и омогућавање неовлаштеној особи увид у садржај дописа судије за претходно саслушање, односно пропуштање предузимања потребних мјера с циљем заштите интегритета кривичног списа и надзора над особама које имају законит приступ судским и тужилачким списима, што је довело до објављивања дијелова документа у медијима, чиме је нарушен интегритет поступања у предмету, као и кредибилитет правосудних институција, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Из Тужилаштва су навели и да ће поступити у складу са упутствима Суда БиХ у законом предвиђеном року.

Суд БиХ вратио је на дораду Тужилаштву БиХ оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Републике Српске Милоша Лукића, због неизвршавања одлука Кристијана Шмита.

ИЗВОРсрна, фото АА
Претходни текстДодик: Са мађарском владом аранжман од 118 милиона евра
Сљедећи текстСутра додјела станова повратничким породицама у Источном Новом Сарајеву