Насловна Најновије Продановић и Ранкић у трци за начелника Братунца

Продановић и Ранкић у трци за начелника Братунца

174
0

Лазар Продановић и Срђан Ранкић биће, како сада ствари стоје, једини кандидати за начелника на привременим изборима у Братунцу који су расписани за 5. фебруар наредне године.

Турбуленције у Братунцу почеле су прије неколико мјесеци. У Скупштини је у јулу изгласаван поступак опозива тадашњег начелника Срђана Ранкића, који је на локалним изборима 2020. побиједио као независни кандидат иако је званично био члан СНСД-а, али је касније напустио партију. Одлука коју је предложила већина одборника подржана је у локалној Скупштини, а касније и потврђена на референдуму гласовима бирача.

Ранкићу је мандат престао недавном коначном одлуком ЦИК-а, а након што су истрошени правни лијекови на које је имао право.

– Предао сам пријаву тако да сам званично поново кандидат за начелника – потврдио је јуче за “Глас Српске” Ранкић, који је раније истицао да размишља о новој изборној трци јер то од њега траже суграђани.

Функцију начелника до избора новог првог човјека обавља кадар Уједињене Српске Бранислав Тришић, али ће кандидат за начелника у име коалиције, у којој су још СНСД, ДНС, СДС и СПС, која је била на окупу и око опозива, бити кадар СНСД-а. То ће, готово извјесно, бити Продановић који је годинама био у Парламенту БиХ као посланик и делегат у тамошњим домовима.

– Разговарали смо о томе и договорено је да ће заједнички кандидат бити из СНСД-а. О осталом ћемо касније – рекао је за “Глас” предсједник братуначког СНСД-а Марко Мркајић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстУмјесто књижица основци добијају увјерења
Сљедећи текстКостајница: Укинуте ванредне мјере одбране од поплава