Насловна Најновије Ракановић: Уписано 185 дјеце, попуњени капацитети

Ракановић: Уписано 185 дјеце, попуњени капацитети

312
0

У вртићу “Патријарх Павле” у Источном Новом Сарајеву уписано је 185 малишана и попуњена су сва мјеста, а с обзиром да интересовање за упис сваке године расте потребно је повећати капацитете ове предшколске установе, изјавила је Срни вршилац дужности директора вртића Тамара Ракановић.

Ракановићева каже да у вртићу бораве дјеца узраста од једне до шест година која су распоређена у седам васпитно-образовних група.

Према њеним ријечима, евидентно је интересовање за упис свих узраста дјеце, које сваке године расте, због чега ће бити потребно повећати смејштајне капацитете.

“Из тог разлога је од изузетног значаја најављена изградња новог објекта вртића на територији општине Источно Ново Сарајево”, додала је Ракановићева.

Она истиче да су посебну пажњу посветили безбједности објекта с циљем максималне заштите и сигурности дјеце чији су им интереси на првом мјесту.

“Редован боравак дјеце у вртићу одвија се искључиво унутар заштићеног круга објекта, без могућности непримјећеног изласка или недозвољеног приступа малишанима споља. Такође, објекат вртића покривен је савременим видео надзором”, навела је Ракановићева.

Ракановићева, која је недавно преузела ову функцију, истиче да ће се у наредном периоду заједно са васпитачима и стручним сарадницима посветити анализи и евалуацији сопственог рада, те примјени нових метода и техника у раду, а посебну пажњу ће посветити сарадњи са родитељима дјеце.

“Подићи ћемо квалитет рада наше установе на виши ниво кроз активно укључивање родитеља у живот и рад вртића кроз различите активности, радионице и манифестације. Настављамо са реализовањем специјализованих програма како бисмо дјеци обезбиједили активно учествовање у развијању љубави према спорту, његовању традиције и обичаја нашег народа”, додала је Ракановићева.

Она каже да је усклађен број запослених са бројем дјеце и васпитних група и да у овој предшколској установи тренутно ради 18 васпитача и стручних сарадника, међу којима је и педагог.

Ракановићева је додала да малишани заједно са васпитачима током године реализују низ занимљивих и креативних активности, међу којима су обиљежавање значајних датума и хуманитарне акције.

“Малишани су и ове године имали прилику да скијају на Јахорини, похађају секцију фолклора, уче енглески језик, а са доласком љета планирамо и организовање школе пливања. У плану су и многе друге активности које су значајне за васпитно-образовни рад са дјецом”, додала је Ракановићева.

Према њеним ријечима, од оснивања ова предшколска установа има одличну сарадњу са запосленима у другим предшколским установама са територије општина Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Пале.

“Цијена цјелодневног боравка дјетета, која се примјењује од 1. фебруара, за јасличку групу износи 250 KМ, а за вртићку 230 KМ”, рекла је Ракановићева и додала да не пружају услуге полудневног боравка.

ИЗВОРсрна
Претходни текстХапшењa у Чачку и Великој Плани, заплијењена већа количина оружја и муниције
Сљедећи текстОсумњичени за масовно убиство код Смедерева и Младеновца признао извршење кривичних дјела