Насловна Најновије Раковић: Намјера Приштине је да Срба на КиМ више нема

Раковић: Намјера Приштине је да Срба на КиМ више нема

168
0

Ово је можда задња прилика да се прекине агресија Приштине према Србима на сјеверу КиМ, изјавио је историчар Александар Раковић.

Коментаришући новонасталу ситуацију на КиМ Раковић је истакао да је она била очекивана.

– Дуго смо чекали да дође до конкретних потеза јер је понашање Приштине према Србима било неприхватљиво. Ово су радикални потези српског народа. Онима који су доносили те одлуке није било лако, али једино тако се могло одговорити Приштини и одвратити их од намјере да нападну сјевер КиМ. Ово је суштинска одлука која ће, надам се, у позитивном смјеру промијенити ситуацију на КиМ – рекао је Раковић.

Раковић је упозорио да је намјера Приштине да Срба на КиМ више нема и да се потпуно збришу све институције Републике Србије и српског народа. 

– Сада смо коначно и тзв. међународној заједници показали да више не вјерујемо тим њиховим обећањима. Узели смо ствар у своје руке, колико је то било могуће, и вјерујем да ће бити позитивних рјешења – нагласио је Раковић. 

Раковић је јучерашњи састанак српског патријарха Порфирија, српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића оцијенио као изванредан.

– Потребно је што чешће приказивати јединство Српске православне цркве, Републике Српске и Србије. Народ на тај начин стиче самопоуздање. Српско јединство је важна тема и на томе треба да инсистирамо. Кључне одлуке за српски народ треба да се доносе у договору СПЦ, Србије, Српске и Срба гдје год да живе – закључио је Раковић. 

ИЗВОРРтрс
Претходни текстУ току потврђивање оставки Срба у приштинским институцијама
Сљедећи текстСтано: Одмах одгодити одлуку о регистарским таблицама и обуставити казнене мјере за Србе