Насловна Најновије Расписан конкурс за ученике „Знањем против мина“

Расписан конкурс за ученике „Знањем против мина“

192
0

Црвени крст Републике Српске расписао је наградни конкурс за ученике основних и средњих школа за израду ликовних и литерарних радова о теми „Знањем против мина. Сигурно и безбједно стазама хуманости“, који је отворен до 25. новембра.

Конкурс је расписан поводом Недјеље упозоравања на опасност од мина, која се обиљежава од 8. до 15. децембра.

– Мине су велики проблем и наша је обавеза да младе упозоримо на опасност од мина, а дјечији радови су један од начина упозоравања – наводе из Црвеног крста Републике Српске.

На конкурсу може да учествује ученик само са једним радом, који треба да буде достављен општинским и градским организацијама Црвеног крста.

Општинске и градске организације изабраће по три ликовна и литерарна рада основаца и ученика средњих школа са својих подручја и послати их секретарима Координационог одбора Црвеног крста најкасније до 1. децембра.

Биће изабрана по три најбоља ликовна и литерарна рада, те послата у Црвени крст Републике Српске најкасније до 7. децембра.

На сваком раду треба да пишу основни подаци о ученику, односно име и презиме, разред и одјељење, школа, мјесто и име предметног наставника, а у литерарним је у наслову потребно назначити назив теме, наводе из Црвеног крста.

Награде најбољима обезбједиће Црвени крст Републике Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстХан Пијесак: Приказан филм „Печат браће Љубовића“
Сљедећи текстВеличанствен полијелеј обасјао и украсио Храм Светог Саве у Фочи