Насловна Најновије Рогатица: Подршка планирању локалног пољопривредног развоја

Рогатица: Подршка планирању локалног пољопривредног развоја

231
0

У Рогатици је јуче одржана радионица у оквиру пројекта Свјетске организације за храну и пољопривреду (ФАО) под називом “Подршка планирању локалног пољопривредног и руралног развоја у БиХ”.

– ФАО даје подршку изради локалне стратегије пољопривредног и руралног развоја – рекла је консултант на пројекту Гордана Роквић Кнежић и навела да је сљедећи корак израда нацрта документа који би ушао у јавну расправу, а затим се нашао и пред одборницима Скупштине општине Рогатица.

Кнежићева, која је и професор на Пољоприведном факултету у Бањалуци, рекла је да је ФАО заједно са Министарством спољне трговине и економских односа у Савјету министара одабрао седам општина и градова у Републици Српској, међу којима је и Рогатица, у којима се реализује овај пројекат.

Према њеним ријечима, циљ радионице је да се са представницима радне групе и привреде изврши валидација анализе стања до које се дошло у посљедњих неколико мјесеци, да се потврде резултати анализе стања и дефинишу смјернице за будући развој пољопривреде и рурални развој општине Рогатица.

– Надамо се да ћемо у наредној години, уз помоћ ФАО-а, реализовати пилот- пројекат који би ишао у корист оних приоритета развоја које дефинишемо данас – навела је Кнежићева.

Консултант ФАО-а за ланце вриједности Миљан Ербез појаснио је да се разматрају ланци вриједности пољопривредних и прехрамбених производа који могу укључити велики број учесника, од примарних произвођача до прераде и на крају и конзументе тих производа.

 

ИЗВОРОпштина Рогатица
Претходни текстСастанак оперативног тима ОЦ Јахорина(ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик-Цвијановић: Дјеловати у складу са уставом БиХ(ВИДЕО)