Насловна Најновије Рогатица: Усвојена резолуција о заштити и неповредивости права Српске

Рогатица: Усвојена резолуција о заштити и неповредивости права Српске

268
0

Одборници Скупштине општине Рогатица једногласно су данас усвојили резолуцију у којој се изражава подршка институцијама Републике Српске у борби за заштиту надлежности Републике у складу са Дејтонским споразумом и Уставом БиХ.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић рекао је новинарима да о овом питању треба да се изјасне сви, а посебно одборници који су представници народа.

– То је озбиљна прича у коју треба да се укључе све институције како би рекли оно што мислимо и одговорили на неке поступке који су у току. Зато се ова резолуција и нашла пред одборницима Скупштине општине Рогатица – изјавио је Јагодић.

У Резолуцији о заштити и неповредивости права Српске и јединица локалне самоуправе позива се међународна заједница да ускрати подршку самозваном високом представнику Кристијану Шмиту, који није изабран у складу са прописаном процедуром, јер нема сагласност Савјета безбједности УН.

Одборници, како је наведено у Резолуцији, осуђују одлуку Уставног суда БиХ да измијени Правило овог суда чиме се обесмишљава учешће судија Републике Српске у његовом раду.

У тексту се наводи да се одборници оштро противе да се имовина Републике Српске и јединица локалне самоуправе неуставним одлукама Уставног суда БиХ и самозваног високог представника претвори у државну имовину.

– Позивамо надлежне институције и органе БиХ и Републике Српске да не предузимају активности засноване на неуставним одлукама Уставног суда БиХ и одлукама самозваног високог представника, јер би то довело до даље ескалације политичкиг односа у БиХ са несагледивим посљедицама – наводи се у Резолуцији.

ИЗВОРсрна
Претходни текстФилм „Што се боре мисли моје“ је српски кандидат за Оскара
Сљедећи текстНајава „Актуелно“, гост Милован Бјелица (ВИДЕО)