Насловна Магазин Спорт Романија савладала Фамоса на Палама

Романија савладала Фамоса на Палама

221
0

Фудбалери Романије су у пријатељској утакмици на Палама савладали Фамос са 4:2.

Послужила је ова утакмица Фамосу да Владимир Дрињак провјери фудбалере на проби и млађе снаге. Од првотимаца, ту је једино био Марко Шкрба који је одиграо деведесет минута. Видио је Дрињак на дјелу тројицу Бразилаца, двојицу који су од раније ту, те Патрисија де Соузу који је јучер стигао у Војковиће. Пробао је и Аднана Вранешића, лијевог бека, Вању Војиновића везњака, Немању Косанића који је након што је тренирао са Славијом, сада дошао у Фамос, Нидала Бехлуловића, и на крају везњака Јединства из Броца, Владана Томића. Неки од њих су итекако занимљиви, неки дефинитивно нису за озбиљнијег фудбала, али је утакмица дефинитивно послужила сврси да се види шта је стигло у Фамос овога љета. Треба похвалити и сјајно издање Фамосовог омладинца, Младена Дракула, који је одиграо изузетно квалитетну утакмицу и оно што је било до њега на најбољи начин представио.

Романија до водства долази у 25. минути када Милош Кошарац директно из корнера погађа за 1:0. Десетак минута је потрајало славље Романије, а онда Фамос постиже два брза гола. Вања Војиновић постиже јако лијеп гол за 1:1, а у наредном нападу Војиновић лијепо подваљује лопту за Никшу Томашевића који „боцка“ лопту преко голмана за 2:1. У посљедњим секундама првог дијела још једна слаба реакција одбране Фамоса, Симић одлично центрира, лопта пролази кроз петерац, а на другој стативи Марко Благојевић главом погађа за 2:2.

У наставку сусрета, Дамјан Симовић прави разлику на терену. Ушао је у игру, прво асистирао за Ђорђа Ступара, а онда мајсторском лоптом избацио Маљукана у контру, овај додаје до Немање Ступара који лако завршава за 4:2, што је био и коначан резултат утакмице.

РОМАНИЈА – ФАМОС 4:2 (2:2)
СРЦ „Влајко Петровић“, Пале
Гледалаца: 50
Судије: Урош Југовић/ Немања Јовичић
Стријелци: 1:0 Кошарац 25, 1:1 Војиновић 35, 1:2 Томашевић 36, 2:2 Благојевић 45, 3:2 Ђ. Ступар 66, 4:2 Н. Ступар 68
Жути картони: Патрисио (Фамос)

РОМАНИЈА: Лазаревић, Благојевић, Елек, Јовановић, Кошарац, Живковић, Симанић, Игњић, Симић, Короман, Тробок Играли су још: Симовић, Глуховић, Ступар Ђ, Ступар Н, Маљукан

ФАМОС: Шупић, Вранешић, Дракул, Анчић, Шкрба, Ристивојевић, Томић, Вујиновић, Де Соуза, Томашевић, Лукас Фисарио Играли су још: А.Терзић, Косанић, Карлос Алберто, Бехлуловић, Ђ.Ковачевић, Мастило

ИЗВОРsportdc.net
Претходни текстЕмисија „Оком камере“ 13.07.(ВИДЕО)
Сљедећи текстДрага Мастиловић: Лоше намјере господина Шмита