Насловна Најновије Рупар: Канцеларија ће помоћи Србима којима је имовина узурпирана

Рупар: Канцеларија ће помоћи Србима којима је имовина узурпирана

43
0

Александар Рупар из Канцеларије у Источном Сарајеву, која се бави имовинско-правним питањима Срба у Федерацији БиХ, рекао је да сви они којима је имовина узурпирана или ако су им било која људска права ускраћена, могу да се обрате за помоћ овој канцеларији.

„Трудићемо се да их информшемо и да им помогнемо“, рекао је Рупар поводом представљања Нацрта урбанистичког плана Кантона Сарајево којег Срби сматрају новим покушајем отимања српске имовине.

ŠTA OPĆINI VOGOŠĆA DONOSI NACRT URBANISTIČKOG PLANA KANTONA SARAJEVO? | Radio Televizija VogošćaОн је навео да, осим канцелариије у Источном Сарајеву, постоје и канцеларије у Бијељини, Зворнику, Невесињу и Бањалуци.

„Србима у Федерацији, када је ријеч о њииховој имовини, дају се штуре информације и не обавјештавају се на прикладан начин, па тако долазе у ситуацију да им имовина мало по мало бива одузета или да се претвара у неке јавне површине и трудимо се да их упутимо и извјештавамо о дешавањима у Федерацији“, појаснио је Рупар.

Током јавне расправе у Вогошћи, речено је да је рок за достављање примједби о нацрту урбанистичког плана Кантона Сарајево 15. мај, а констатовано је да урбанистички план није усаглашен са регулационим планом.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстШеховац: Ново отимање српске имовине у Кантону Сарајево
Сљедећи текстБорац гостује Сарајеву у дербију кола Премијер лиге БиХ