Насловна Вијести Сервисне информације Саобраћај без застоја, магла дуж ријека смањује видљивост

Саобраћај без застоја, магла дуж ријека смањује видљивост

112
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос се саобраћа редовно, по сувим и мјестимично влажним коловозима, а у котлинама и дуж ријека има магле која у Федерацији понегдје смањује видљивост на мање од 50 метара, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Магле има нарочито на дионицама уз ријеке Босну, Уну, Врбас и Лашву, као и на ширем подручју Кисељака, Купреса и Томиславграда, а на ауто-путу Зеница-Сарајево потребно је возити смањеном брзином.

Усљед изградње ауто-пута и оштећења коловоза долази до повећаног интензитета теретног саобраћаја на магистралном путу Рача-Бијељина, па возачи треба да прилагоде брзину.

На магистралном путу Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој-Руданка, због радова, до краја године године саобраћај регулише привремено постављена сигнализација.

На магистралном путу Хан Пијесак 1-Хан Пијесак 2 и дионица Хан Пијесак 2-Соколац у току је рехабилитација пута, па је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један-Нова Топола измијењен је режим саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка због изградње кружне раскрснице.

За вријеме реконструкције магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На магистралном путу Приједор-Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља измијењен је режим саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка због изградње дионице аутопута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на магистралном путу Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница Републике Српске /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничке аутомобиле брзина ограничена на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ учестали су одрони на путевима Турбе-Карановац, Црна Ријека-Јајце-Доњи Вакуф, Бугојно-Купрес и Сарајево-Фоча, као и преко превоја Ростово /Нови Травник-Бугојно/ и Макљен /Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље/.

Радови су у току на магистралним путевима Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Чевљановићи-Нишићи и Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост, код Воденог парка/. На мјестима радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

Појачан је саобраћај и дуга је колона на излазу из БиХ на граничном прелазу Велика Кладуша. На осталим граничним прелазима путнички аутомобили за сада не чекају дуже од 30 минута.

Возачи се о ситуацији на граничним прелазима могу информисати путем веб-камера на сајту АМС-а.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстСрпска богатија за 31 бебу
Сљедећи текстЗемљотрес и у Далмацији, три степена по Рихтеру