Насловна Најновије Сарадња ОРЛ одјељења Болнице „Србија“ и ОРЛ одјељења Болнице „Свети апостол Лука“...

Сарадња ОРЛ одјељења Болнице „Србија“ и ОРЛ одјељења Болнице „Свети апостол Лука“ из Добоја

278
0

У ЈЗУ Болници „Србија“ Источно Сарајево на Одјељењу ОРЛ већ дуги низ година успјешно се обавља хирургија главе и врате, уједно са хирургијом штитне жлијезде.

Ова установа препозната је као једна од водећих када је у питању хирургија главе и врата са хирургијом штитне жлијезде, а то доказује и посјета љекара из Болнице „Свети апостол Лука“ из Добоја који су посјетили болницу „Србија“ како би се упознали са начином рада у овој области.

Љекари Болнице „Свети апостол Лука“ Добој, др Ранко Младеновић начелник одјељења ОРЛ са максилофацијалном хирургијом и специјализант оториноларингологије др Нино Гајић, активно су учествовали у оперативним захватима из наведене области који су обављени јуче у нашој болници.

Др Ђорђе Пејић, специјалиста оториноларингологије и начелник Одјељења ОРЛ у Болници „Србија“ појаснио је да ОРЛ Одјељење у Болници Добој има намјеру да уведе хирургију штитне жлијезде као нову процедуру у својој установи.

„Нашу болницу љекари Младеновић и Гајић посјетили су са намјером да виде на који начин функционише хируршка служба на ОРЛ одјељењу, како се пацијенти обрађују и како изгледа рани постоперативни опоравак и сам оперативни опоравак пацијента“, нагласио је др Пејић.

Он је истакао да су се љекари упознали са којим инструментаријем располаземо, каквим капацитетима, који су људски ресурси неопходни за сам рад. Даља сарадња це ићи у правцу обостраних посјета и самим тим ћемо унапријеђивати наш рад и хируршке дисциплине.

„Дошли смо у посјету Болници Србија како би започели сарадњу првенствено са др Ђорђем Пејићем, и испоштовали ранији договор о едукацији кадра добојске болнице чија је сврха увођење новог оперативног захвата, операција штитне жлијезде. Едукација се првенствено односи на хирурге Одјељења орл са максилофацијалном хирургијом, а касније и на специјализанте у новој болници“, нагласио је др Младеновић.

Он је рекао да су болницу такође посјетили и како би видјели квалитет услуга, присуствовали оперативним захватима и видјели како то уживо изгледа.

„Упознали смо се са инструментаријем, са техником која је неопходна да би се започело са тим оперативним захватом у добојској болници, како би ишли у припрему и набавку истих инструмената, и да се упознамо са самом болницом у Источном Сарајеву“, појаснио је др Младеновић.

Он је навео да није раније био у овој здравственој установи, али да је задовољан квалитетом услуга који пацијенти на овој регији добијају и нада се да ће и у Добоју у новој болници бити постигнут исти квалитет или можда нешто више од тога што би понудили својим осигураницима.

 

ИЗВОРболница "србија"
Претходни текстПензије у протеклих пет година увећане за 50 одсто, Влада за унапређење положаја пензионера
Сљедећи текстСутра отварање реконструисане „Топлане-ИНС“