Насловна Најновије Свијет кроз стихове Милице Боровчанин упознаје Романију

Свијет кроз стихове Милице Боровчанин упознаје Романију

175
0

Милица Боровчанин ученица трећег разреда гиманизје СШЦ „Василије Острошки“ Соколац освојила је прво мјесто на међународном литерарном и ликовном конкурсу под називом ,,Мој сусрет са Малим принцом“, који је Филозофски факултет Универизета у Нишу расписао поводом јубиларних десет година од оснивања Департмана за француски језик и књижевност.

У сусрет  обиљежавању 80 година од  објављивања ,,Малог принца“, чувеног дјела француског писца и пилота Антоана де Сент Егзиперија, тема литерарног конкурса била је ,,Мој сусрет са Малим принцом“. Додјела награде уриличена је на прослави Јубилеја, 28. новембра, на Филозофском факултету у Нишу, гдје су на свечаности присуствовали и представници Амбасаде Француске.

Како нам је рекла Милица, освојила је прво мјесто пјесмом помало необичног прозалног облика. Поред материјалног дијела (француско-српски рјечник, таблет), награда укључује бесплатну припремну наставу и ослобађање од пријемног испита на Филозофском факултету.

  • Имала сам част и задовољство да на конкурсу освојим прво мјесто и да читам рад пред тако угледним званицама и могу рећи да стиховима полако исписујемо, малим али сигурним корацима карту Балканског-полуострва.

Милица иза себе има преко 60 награда и признања, њена поезија објављена је у многим књижевним зборницима и часописима за културу и умјетност. Поред књижевности, бави се и сликарством, те је остварила неколико награда и на том пољу умјетничког израза. Још од основне школе, редован је такмичар из скоро свих наставних области те је, поред умјетности, изузетно посвећена науци.

ИЗВОРhttps://infocentar.ba/
Претходни текстОбиљежавање Дана Пољопривредног факултета
Сљедећи текстГолман Србије има највише одбрана на Мундијалу