Насловна Најновије Сви оптужени у случају Мемић ослобођени кривице !?

Сви оптужени у случају Мемић ослобођени кривице !?

203
0

Суд БиХ ослободио је данас Зијада Мутапа, Алису Рамић, Јосипа Барића, Хасана Дуповца и Муамера Ожеговића, кривице да су учествовали у прикривању доказа о начину на који је Џенан Мемић 8. фебруара 2016. године задобио тешке повреде од којих је касније и преминуо.

Вијеће Суда БиХ којим је предсједавао Бранко Перић, првостепеном пресудом је ослободило све оптужене, уз обраложење да Тужилаштво није доказало наводе из оптужнице.

Оптужени су ослобођени и плаћања трошкова.

Оптужница Тужилаштва БиХ обухватила је Зијада Мутапа и његову кћерку Алису Рамић, која је била са Џенаном у ноћи када је младић страдао.

Међу оптуженима су били и припадници Министарства унутрашњих послова Kантона Сарајево, Хасан Дуповац и Јосип Барић, те рецепционер у хотелу „Kристал“, Муамер Ожеговић.

Они су били оптужени да су прикривали и фингирали доказе, сакрили чињенице које су им познате, те прикрили починиоца и предузимали радње с циљем прикривања стварног начина на који је Мемић задобио тешке тјелесне повреде, опасне по живот.

Џенан Мемић је у ноћи 8. фебруара 2016. године у Великој алеји на Илиџи, док је био у друштву ђевојке Алисе Мутап, сада Рамић, задобио повреде опасне по живот, од којих је преминуо 15. фебруара.

Суђење пред Судом БиХ трајало је дуже од годину дана, док се раније пред Kантоналним судом у Сарајеву, поступак о страдању Џенана Мемића водио против Љубе Сеферовића и његовог оца Бекрије.

Они су били оптужени да су скривили саобраћајну несрећу у којој је младић страдао, као и за неуказивање помоћи особи повријеђеној у саобраћајној несрећи и спречавање доказивања.

Породица Џенана Мемића није била задовољна и указивали су на бројне неправилности у овом случају, те је Врховни суд донио ослобађајућу пресуду за Љубу и Бекрију Сеферовића, чиме је утврђено да Џенан Мемић није страдао у саобраћајној несрећи.

Суд БиХ је данас Мутапу, Рамићевој, Барићу, Дуповцу и Ожеговићу изрекао првостепену ослобађајућу пресуду, на коју постоји право жалбе.

ИЗВОРсрна, фото Face TV
Претходни текстПромоција књиге “Вријеме лажи“
Сљедећи текстПале: Акција добровољног даривања крви