Насловна Најновије Службеник Министарства спољних послова скривао мигранте у кући

Службеник Министарства спољних послова скривао мигранте у кући

150
0
Службеник хрватског Министарства спољних послова данас је ухапшен, јер је на подручју загребачке градске четврти Медвешчак, заједно с двојицом Индијаца у породичној кући скривао девет миграната, сазнаје РТЛ Данас.

Четворо миграната из Бангладеша и пет из Пакистана, покушало је побјећи полицији, али су брзо ухваћени, а сви су након тога затражили азил.

Полиција је неколико дана након дојаве да се у кући налазе илегални мигранти, осигурала цијело подручје. На крају су приведени сви осим једног држављанина Индије, који је у бјекству.

Како преноси Индекс.хр, 64-годишњи службеник Министарства испитан је у Општинском државном тужилаштву и пуштен је да се брани са слободе.

„Хрватски држављанин је своју кућу изнајмио другоосумњиченом. Он је ту кућу опремио душецима и доносио храну особама које су се ту налазиле. Говоримо о једном договору тројице мушкараца с циљем користољубља. Они су омогућили улазак кретање и боравак страних држављана на подручју Хрватске“, рекла је Марија Гоати, портпаролка загребачке Полицијске управе.

ИЗВОР Глас Српске, фото RTL Danas
Претходни текстСпријечена већа штета за ИЗИС
Сљедећи текстБрена за репризу Нове године пјевала пред више од 60.000 Бањалучана (ФОТО)