Насловна Најновије Снежан Обрадовић – атлетичар из Рогатице са прегршт освојених медаља и награда

Снежан Обрадовић – атлетичар из Рогатице са прегршт освојених медаља и награда

209
0

Минула 2022. година је за Снежана Обрадовића, атлетичара из Рогатице, била изузетно успјешна са прегршт освојених медаља и награда. Од многобројних трка и успјеха, Снежан посебно издваја три посљедње трке.

На 57. Међуопштинским омладинским спортским играма (МОСИ), које окупљају најбоље младе спортисте из општина са тромеђе БиХ, Црне Горе и Србије, освојио је 1. мјесто у трци на 3000 метара и донио Рогатици злато у тој дисциплини након 15 година. Осим тога, то је била једина златна медаља за спортисте из Рогатице на прошлогодишњим МОСИ, одржаним у Новој Вароши крајем јула.

Крајем септембра одржан је 15. Сарајевски полумаратон на којем је Снежан Обрадовић међу 807 такмичара из преко 30 земаља заузео 6. мјесто. Том приликом поставио је и нови лични рекорд – 1 сат 13 минута и 20 секунди, што је за 2 минута и 1 секунду брже од његовог најбољег времена из 2021. године. Важно је нагласити да је у овој трци Снежан био најбоље пласирани атлетичар из БиХ. Испред њега били су по један атлетичар из Кеније, Хрватске, самопроглашене државе Косово, Данске и Русије. Сљедећи најбоље пласиран такмичар из БиХ заузео је 10. мјесто.

Само седам дана након успјеха у Сарајеву, Обрадовић је учествовао на 4. Чачанском полумаратону, гдје је у конкуренцији од око 300 такмичара освојио 3. мјесто са временом 1 сат 16 минута и 44 секунде. Снежан наглашава да му је овај успјех посебно значајан, будући да су га током ове трке пратили здравствени проблеми још од десетог километра, али је ипак веома успјешно завршиo трку.

Снежан Обрадовић на званичним ранг-листама за 2022. годину, у дисциплини полумаратон, са резултатом 1 сат 13 минута 20 секунди заузима 1. мјесто у Републици Српској, а 3. мјесто у БиХ. Уз подршку тренера Горана Јешића наставља да тренира и даље. Међутим, када је у питању наставак његове каријере, Снежан је у дилеми, будући да су пред њим озбиљне понуде клубова из БиХ и Србије.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПрви хуманитарни Светосавски бал у Палама,11. фебруара (Видео)
Сљедећи текстИ овог викенда скијање и санкање на Пуховцу