Насловна Најновије Соколац, Путописац Виктор Лазић поклонио библиотеци 300 књига

Соколац, Путописац Виктор Лазић поклонио библиотеци 300 књига

169
0

Српски књижевник и путописац Виктор Лазић из Београда посјетио је вечерас Народну библиотеку Соколац и овој установи поклонио 300 књига различитих жанрова и више ЦД-ова који ће, према његовој жељи, бити уручени читаоцима, изјавила је Срни директор Библиотеке Божица Јанковић.

Она је захвалила за вриједан поклон познатом путописцу и оснивачу Удружења за културу, умјетност и међународну сарадњу „Адлигат“, као и начелнику општине Соколац Миловану Бјелици, који је упутио захтјев власнику Библиотеке „Лазић“ да поклони један број књига соколачкој библиотеци.

Јанковићева је нагласила да ће Народна библиотека Соколац организовати гостовање Виктора Лазића, када он за то буде имао времена, да посјетиоцима ове установе говори о својим посјетама у 100 земаља у свијету, те представи свој начин рада на богаћењу и очувању српске културе, за што је до сада добио више награда и признања.

Лазић је рекао новинарима да је одушевљен гестом начелника општине Соколац који се на овај начин залаже да библиотека обезбиједи што више књига за своје читаоце.

Он је истакао да је ова посјета са поклон књигама само почетак једне нове сарадње, те најавио још донација овог типа Народној библитеци Соколац.

Виктор Лазић српски књижевник и адвокат, полиглота и један од најзначајнијих српских путописаца, осим удружења „Адлигат“, основао је и Музеј српске књижевности, Музеј књига и путовања , те на својим путовањима одржао низ предавања и изложби о Србији и књигама, од Владивостока и Лондона до Техерана и Џакарте.

ИЗВОРСрна
Претходни текстТребиње почиње градити азил за псе
Сљедећи текстНајава емисије „Интервју“