Насловна Најновије Спортске игре младих из региона биће отворене 16. јуна

Спортске игре младих из региона биће отворене 16. јуна

279
0

У Београду ће 16. јуна бити отворена манифестација „Спортске игре младих“, која окупља младе спортисте из цијелог региона, најавио је данас градоначелник Александар Шапић.

Шапић је на конференцији за новинаре рекао да ће ова манифестација уједно бити увод у „Београдске дане породице“ 17. и 18 јуна.

Он је истакао да се „Спортским играма младих“ позитивно утиче на то да се млади баве спортом, али и на односе у региону који су због различитих ствари увијек на неком испиту.

Оснивач и предсједник „Спортских игара младих“ Здравко Марић подсјетио је да је ова манифестација по броју такмичара већ пет година заредом највећа у Европи.

„Од оснивања, у манифестацији је потпуно бесплатно учествовало више од 2,5 милиона деце. То није само спортско такмичење већ радимо и доста едукативних садржаја, а ове године смо започели кампању `Пружам руку, а не ногу`, којом желимо да покажемо деци колико је важно да подржавају једни друге“, рекао је Марић, саопштено је на сајту Града.

Он је додао да је поносан на то што се од јануара ове игре одржавају у свим београдским општинама, и што ће се у Београду играти многа регионална финала.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик са митрополитом Хризостомом: СПЦ темељ српског идентитета
Сљедећи текстВучић и Брнабићева сутра увече се обраћају јавности