Насловна Најновије Средњошколцима приближили полицијски позив

Средњошколцима приближили полицијски позив

110
0

Представници Управе за полицијску обуку и Полицијске управе Фоча упознали су данас фочанске средњошколце о условима уписа у новоосновану Средњу школу унутрашњих послова, начину школовања, обавезама и привилегијама тог вида образовања.

Средња школа унутрашњих послова у Бањалуци од наредне школске године враћа се у образовни систем, након осмогодишњег прекида, а уписиваће ђаке у трећи разред, односно вршиће се препис ученика из других разреда средњих школа у ову школу.

Уз све потребне информације у вези са уписом, ученицима Средњошколког центра на платоу испред школе приказана је тактичко-показна вјежба фочанске Жандармерије.

Припадници Полицијске управе Фоча показали су висок ниво оспособљености и увјежбаности уз кориштење борилачких вјештина и дресираних полицијских паса.

Ученици су могли да чују да ће се Средња школа унутрашњих послова налазити у Залужанима, да је школовање интернатског типа и бесплатно, а да свршене средњшоколце чека стално запослење у Министарству унутрашњих послова са звањем полицајац техничар за полицијске послове.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић рекао је да је услов за упис да кандидат заврши други разред средње школе са најмањим успјехом врлодобар, примјерним владањем уз одређене здравствене услове и моторичке способности.

„Министарство унутрашњих послова обезбиједило је нов објекат у Центру за обуку у Залужанима са свим пратећим објектима и средствима за најадекватније извођење наставе. Након завршене школе, кадети одрађују приправнички стаж у надлежним полицијским станицама по мјесту пребивалишта и након положеног стручног испита потписује се уговор о раду на недоређено вријеме“, појаснио је Костовић.

Вођа тима у Жандармерији у Фочи Дарко Вуковић каже да је Средњу школу унутрашњих послова завршио 1997. године.

„Школа је била изузетно добро организована, изузетно квалитетни професори и особље школе, интернатски смјештај. Из школе сам понио много лијепих успомена и упознао велики број пријатеља са којима сам и данас у контакту“, навео је Вуковић.

Он је истакао да је ова школа одличан избор за све младе који воле овај позив, а жељни су напредовања.

„Уз основне предмете, постоје предмети из правила службе, безбједности саобраћаја, криминалистике. Војничка је диспциплина, а истовремено се похађа школа, тако да је изузетно добра ствар за младе који одаберу овај позив“, рекао је Вуковић.

Његов колега Марко Вујиновић, запослен у Полицијској станици за безбједност саобраћаја Фоча, који је такође похађао Средњу школу у Бањалуци, каже да је добро што се ова школа „враћа“ зато што нуди веће ообразовање полицијских службеника и више је практичног знања које ће полицајци свакодневно примјењивати у свом послу.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДани Филозофског факултета на Палама; Изложба под називом „Да се не заборави“
Сљедећи текстПартизан у сриједу гостује Реалу