Насловна Најновије Српска направила озбиљан искорак, истрајна да не прихвати увођење санкција Русији

Српска направила озбиљан искорак, истрајна да не прихвати увођење санкција Русији

91
0

Предсједик Републике Српске Милорад Додик, сматра да је Српска направила озбиљан искорак и показала да је истрајна да не прихвати увођење санкција Русији.

„Мислим да смо овдје направили озбиљан искорак, да смо показали да смо истрајни да не прихватимо увођење санкција Русији, за шта нам је и руски предсједник Владимир Путин одао признање, да разумију комплексност тог питања“, рекао је Додик за АТВ и РТРС.

Он је додао да је руској страни важно да те снакције нису формализоване, у смислу да је одлуку о томе донио Савјет министара или Предсједништво БиХ.

„Дешава се да неки неодговорни амбасадори ураде нешто далеко. Да је Република Српска увела санкције Русији, ми овдје сигурно не би сједили“, нагласио је Додик.

Он сматра да у политичком и медијском животу Русије, нема нико озбиљан ко не зна нешто о Републици Српској.

„Једна мала заједница као што је Република Српска, требало је да има храбрости и снаге да каже `не` западним санкцијама и да истраје у томе, што није баш једноставно и људи то разумију“, нагласио је Додик.

Он је рекао да му је драго што је данас у Казању у Руској Федерацији и што може да посвједочи великом пријатељству према Републици Српској од Путина и руског народа, као и свих својих саговорника.

ИЗВОРСрна, фото Агенција Анадолија
Претходни текстДодик: Орден ћу с’ поносом да носим, то је орден Републици Српској
Сљедећи текстОдржан састанак директора здравствених установа Сарајевско-романијске регије