Насловна Најновије Стевандић: Вукановић увриједио десетине хиљада људи

Стевандић: Вукановић увриједио десетине хиљада људи

284
0

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, оцијенио је да је предсједник Листе „За правду и рад“ Небојша Вукановић, изјавом да су на протестима подршке институцијама Српске били „ратни дезертери“, увриједио десетине хиљада људи – бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида.

Стевандић је поручио да Вукановић не зна ништа ни о рату, ни о патриотизму, ни о дезертерима.

„То је човјек који пераманентно јавно вријеђа српске патријархе и српске предсједнике, а јуче је увриједио десетине хиљада људи – бораца, породица погинулих и ратних војних инвалида. И он ће њихов одговор вјероватно брзо добити“, рекао је Стевандић новинарима у Бихаћу.

Коментаришући јучерашње протесте подршке институцијама Републике Српске, Вукановић је јуче изјавио да су дезертери и ратни профитери први пут дошли на некадашњу прву линију, на којој су били само кад су, како је рекао, шверцовали цигарете, нафту и кафу.

Мирни протести одржани су јуче на ентитетској граници у Источном Сарајеву, Добоју, Лопарама и у Херцеговини, односно Невесињу, након што је Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево забранило протест у организацији Одбора за заштиту права Срба у Федерацији БиХ, испред Суда и Тужилаштва БиХ.

Грађани су на пола часа обуставили саобраћај, како би исказали незадовољство забраном протеста у Сарајеву и пружили подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора „Службеног гласника“ Милошу Лукићу, против којих је Тужилаштво БиХ подигло оптужницу.

ИЗВОРсрна, фото Аваз.ба
Претходни текстMеђународни сајам меда окупио 25 излагача
Сљедећи текстШулић: Завидан ниво активизма младих у Српској