Насловна Најновије Суви коловози, могући застоји на дионицама са радовима

Суви коловози, могући застоји на дионицама са радовима

159
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ, саобраћај се одвија по сувим коловозима, а краћи застоји могући су на дионицама гдје се изводе радови и гдје привремена сигнализација регулише саобраћај.

Дуж ријечних токова и у вишим предјелима могућа је појава јутарње магле, која смањује видљивост.

Током дана се очекује појачана фреквенција возила, како на путевима тако и према граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На граничним прелазима Градишка, Изачић и Велика Кладуша, јутрос се дуже чека на излазу из БиХ, док су на осталим граничним прелазима тренутна задржавања до 20 минута.

Због високе дневне температуре, возачима из АМС савјетују опрезну и спорију вожњу, као и да на пут не крећу у најтоплијем дијелу дана.

У току су радови на изградњи ауто-пута на подручју Добоја, ауто-пута Бањалука – Приједор, на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка – Бањалука, на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, на дионици Рудице – Нови Град, у Приједору.

Успорено због радова вози се и на правцима Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи, Градишка – Нова Топола – Клашнице, Жегуља – Љубиње, као и Брод на Дрини – Шћепан Поље.

На регионалном путу Станари – Руданка продужени су радови на санацији клизишта у Љесковим водама до 15. септембра, а возила се и даље преусмјеравају на алтернативне путне правце Разбој – Горња Вијака – Дервента – Добој и Разбој – Тедин Хан – Добој.

На магистралном путу Градишка – Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на регионалном путу Карановац – Митровићи – граница Републике Српске/ФБиХ /Присика/, /пут преко Кнежева/ од 7.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача – Вршани, Приједор – Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик – Главичице, као и на дионици Укрина – Горња Вијака.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко – Церик /Буквичко брдо/ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце Церик – Лончари – Брчко, за путничка возила Доња Скакава – Улице – Витановићи.

У ФБиХ због одржавања брдске ауто-трке данас и сутра у времену од 9.00 до 18.00 часова биће обустављен саобраћај на магистралном путу Широки Бријег – Посушје /Подвранић/. За вријеме обуставе возила могу саобраћати обилазно преко Груда.

Данас од 16.00 до 18.30 часова биће обустављен саобраћај на регионалном путу Борачко језеро – Главатичево због одржавања 20. Међународног триатлон купа Кулин бан Борачко језеро 2023.

почела је санација потпорног зида на магистралном путу Бугојно – Купрес на дионици Бугојно – тунел „Купрешка врата“. На мјесту радова саобраћа се наизмјенично, једном траком.

У току су радови на магистралном путу на транзиту у Сарајеву, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца, због чега се сваког дана, осим недјеље, од 7.00 до 16.30 часова саобраћа успорено, једном траком.

Спорије због радова вози се магистралним путевима Рипач – Дубовско, Витез – Невић Поље, Семизовац – Олово и Кисељак – Бусовача, као и на улазу у Бугојно из смјера Ростова, у Кладњу из смјера Олова, те на подручју Стоца и Хаџића.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстУ Српској рођено још 27 беба
Сљедећи текстУ Призрену фестивал средњовјековне музике